Royal Dutch Shell (Shell) ønsker å bygge et hydrogen-imperium i et forsøk på å løse problemet med å lagre energi over lang tid, skriver Bloomberg News fredag.

Shell har begynt å bruke hydrogen på sine stasjoner i Tyskland og Storbritannia. Videre har selskapet opprettet et fellesforetak med partnere som Daimler AG for å distribuere hydrogen fra fyllestasjoner i Tyskland. Selskapet tar sikte på å lansere løsningen ved 400 lokasjoner innen tidlige 2020-tallet, ifølge Bloomberg News.

Den første stasjonen i Storbritannia ble introdusert i februar, i utkanten av London, og Shell tar sikte på å åpne ytterligere ti stasjoner innen utgangen av året, ifølge nyhetsbyrået.

- Hydrogen kan brukes som et lagringsmedium, liknende batterier. Jeg kan se for meg en verden der det til og med er et hydrogen-nett. Du kan bruke det til bilen, du varmer opp hjemmet, elektrisiteten din, gjennom det nettet, sier nedstrøms-direktør John Abbott i Shell, ifølge Bloomberg News.

Lagring over forskjellige tidsrom vil være nødvendig for å avvende energisystemet med fossilt brensel. Kortsiktige gap mellom vind- og solgenerering kan dekkes av batterier, men toppene mellom sesongene krever at store mengder energi lagres for måneder av gangen, skriver nyhetsbyrået.

Shell har også tidligere sagt at selskapet ser hydrogen som en løsning for shipping, fly og lastebiler.

Shells syn på hydrogen står i kontrast til BPs, som mener at gassen ikke vil spille en stor rolle i å drifte passasjerkjøretøy eller lastebiler, skriver Bloomberg.

BP venter at LNG vil brukes til langdistansekjøring og shipping, i stedet for diesel og bunker drivstoff.(Vilkår)