Det britiske energiselskapet deler ut oljeservice-kontrakter for over to milliarder kroner på Oda-  i Nordsjøen, opplyser selskapet i en melding torsdag.

Kommunikasjonssjef Tom Gederø i Centrica Norge har sammen med ledelsen invitert samarbeidspartnerne på kake i Stavanger torsdag.

- Dette betyr først og fremst for oss at vi går fra en planlegginsfase til en utbyggingsfase, sier Gederø til DN. 

Oda-feltet er en havbunnsutbygging som skal tilknyttes produksjonsplattformen på Ula. FMC er tildelt kontrakt for levering av brønnrammen med tilhørende undervannsproduksjonssystem, mens Subsea 7 skal stå for rørledninger, styringskabler og undervannstjenester.  

Gederø opplyser at Centrica inngikk i strategisk partnerskap med flere leverandører på norsk sokkel ifjor, der både FMC og Subsea 7 inngår. Fremfor for å lage tegningene selv og be leverandørene om å levrere det, har partnerne vært med fra tegningsstadiet.

- Vi var kommet til et punkt det vi kunne gå videre med partnerne eller andre leverandører. De som har fått kontrakter med oss er svært kompetentee miljøer med lang erfaring på norsk sokkel som skal kunne levere Oda til rett pris, og rett tid, og ikke minst, sikkert, sier Gederø.

I tillegg til kontraktene som Centrica tideler, vil også Aker BP som operatør for Ula-lisensen tildele arbeid under eksisterende rammeavtale med Aker Solutions for ingeniør- og offshore ombyggings- og installasjonsarbeid på Ulas produksjonsplattform. I denne kontrakten inngår også arbeid i forbindelse med fabrikasjon av ny caisson for Odas stigerør og styringskabel.

 Mærsk Drilling skal levere rigg til boring av tre brønner på Oda-feltet, fordelt på to produksjonsbrønner og èn brønn for vanninjeksjon. Brønnene skal bores av den oppjekkbare riggen Maersk Interceptor.  Maersk Interceptor er på langtidskontrakt med Aker BP som operatør for Ivar Aasen-lisensen. Oda-lisensen inngår en avtale med Ivar Aasen-lisensen for videreleie av riggen.

 – Det er betryggende å ha Maersk Drilling og en svært moderne rigg med på laget. Maersk har tidligere boret både lete- og avgrensningsbrønnene på Oda-feltet, har solid erfaring fra norsk sokkel og vil kunne levere brønnene sikkert og effektivt, sier Centrica-sjef Dag Omre i dagens melding.

 Boreaktivitetene på Oda-feltet er planlagt å starte i 2018. I avtalen inngår også en opsjon på boring av letebrønner på Centricas Cassidy-prospekt i nærheten av Oda. 

Odas forventede utvinnbare reserver er anslått til mellom 30 og 70 millioner fat oljeekvivalenter, hvorav 95 prosent er olje. Planlagt produksjonsstart er i 2019, med en maksproduksjon på om lag 35 000 fat oljeekvivalenter per dag.

Centrica Norge er operatør for Oda og har en eierandel på 40 prosent. Partnere er Suncor Energy Norge (30 prosent), Faroe Petroleum (15 prosent) og Tullow Oil Norge (15 prosent)*.

Centrica E&P ble etablert i Norge i 2006. Selskapet er aktivt innenfor leting, utbygging og drift av olje- og gassfelt på norsk sokkel. Centrica Norge har åtte felt i produksjon, tre utbyggingsprosjekter og en portefølje på mer enn 40 lisenser. 

* En transaksjon der Aker BP overtar Tullows andel i Oda-lisensen er under myndighetsbehandling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik styrer du lyden i nye 5-serie
DN har kjørt BMWs nye 5-serie. Sjekk den nye måten å betjene lydanlegget på.
01:01
Publisert:
Brekke og Wærsted: - Ikke vært noen personkonflikt
Både konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted avviser at det har vært noen personkonflikt mellom dem. Ulikt syn på enkeltsaker skal være årsaken til uroen i toppledelsen i Telenor.
01:45
Publisert: