Whiting Petroleum, en av de største aktørene i Bakken-feltet i USA, er i prosessen med å finne nye eiere som følge av fallet i oljeprisen.

Det skriver Wall Street Journal fredag kveld.

Ifølge avisen, har Whiting begynt å slite med finansene samtidig som selskapet er i ferd med å integrere Kodiak Oil & Gas Corporation, som Whiting kjøpte i desember. To milliarder dollar ble tatt opp i ny gjeld for å finansiere transaksjonen på 3,8 milliarder dollar.

Selskapet skal ha kontaktet Statoil i forbindelse med et mulig salg, ifølge Bloomberg News som viser til «en person med kjennskap til saken».

Whitings økte eksponering til de fallende oljeprisene og høye gjeld har tynget aksjekursen, som er ned over 60 prosent siden i fjor sommer.

Selskapet er ikke det eneste som er rammet av de lavere prisene, og er heller ikke det eneste som søker en kjøper.

Ifølge Wall Street Journal utforsker også Penn Virginia Corporation muligheten for et salg. Selskapet har virksomhet i Texas, Oklahoma og Pennsylvania.

Statoil er for øvrig også en betydelig aktør i Bakken, etter selskapet i 2011 kjøpte opp Brigham Exploration.

 

Les også: Norwegian antas å stå bak nytt flyselskap

Blomsterkjede møter Finansdepartementet i retten

- Penger er ikke noe problem  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.