Parat har streikekasser på opp mot to milliarder kroner i ryggen. – Vi har muskler, sier Parats kommunikasjonssjef.

Med over 650 piloter i streik siden onsdag kan en langvarig konflikt bli tøff å dekke med streikekassen til arbeidstagerorganisasjonen Parat. 2013-regnskapet til Parat viser en formålskapital på 45,7 millioner kroner.

Norwegian-streiken kan føre til store utbetalinger til de streikende. Det er kjent at en styrmann i Norwegian har en gjennomsnittlig lønnspakke på 744.000 kroner ifjor, mens kapteiner i selskapet tjente 1,1 millioner. Det inkluderer blant annet diett.

– Vi kommenterer ikke størrelsen på streikekassen vår, men vi har muskler til å stå i denne konflikten så lenge det behøves, sier kommunikasjonssjef Arve Sigmundstad i Parat.

Parat er et av 18 forbund under paraplyen til Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), som ifjor sto med 227.578 medlemmer. Etter vedtak fra YS-styret kan medlemsforbund benytte seg av de andre forbundenes streikekasser.

– Alle medlemsforbundene våre må være med i denne ordningen. Kravet for å få utbetalte støtte er at konflikten er lovlig, og at forbundet først bruker sine egne penger før man søker de andre om støtte, sier YS-leder Jorunn Berland.

DN får opplyst fra flere kilder at streikekassene for de 18 forbundene samlet utgjør opp mot et par milliarder kroner. Berland forteller at hun ikke kjenner til den eksakte summen, men YS-lederen ser ikke bort fra at anslaget stemmer.

– Penger er ikke noe problem i denne konflikten, det er tilgang til nok midler.

Siste om Norwegian-konflikten:

Disse flyavgangene går som normalt

Optimisme i Norwegian-forhandlingene

Mener Kjos-garanti er lite verd dnPlus (+)

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.