Kværner, som blant annet bygger oljeplattformdekk og -understell, fikk et underliggende driftsresultat (ebitda) på 234 millioner kroner i fjerde kvartal 2017, sammenlignet med et driftsresultat på 232 millioner kroner i tilsvarende kvartal året før.

På forhånd var det ventet en ebitda på 201 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Fallende driftsinntekter

I fjerde kvartal var totale driftsinntekter på 1797 millioner kroner, sammenlignet med 1834 millioner kroner i fjerde kvartal for ett år siden.

– Oljeindustrien har vært gjennom tre år med betydelige markedsendringer, og vi er fornøyd med at Kværner er et av få selskaper som har klart å levere solide resultater gjennom hvert eneste kvartal i denne perioden. Vi ser nå at nedgangen i markedet er i ferd med å flate ut, og vi forventer at noen få, men viktige prospekter blir besluttet i løpet av 2018 og 2019, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner i en melding.

Kværner er et av de mindre selskapene i Aker-systemet, som kontrolleres av Kjell Inge Røkke. Selskapet jobber blant annet med Johan Sverdrup-utbyggingen.

Ordreinngangen i fjerde kvartal var på 1,7 milliarder kroner. Per 31. desember 2017 utgjorde Kværners ordrereserve 8,1 milliarder kroner.

Kostnadskutt

De siste årene har Kværner kuttet kostnader og strømlinjeformet butikken for å gjøre selskapet konkurransedyktig. Det har ført til at Kværner har vunnet flere viktige kontrakter i et markedet som fortsatt er preget av kostnadskutt, lav oljepris og investeringsbrems.

Siden Kværner-kursen nådde bunnen på rundt fire kroner høsten 2015, har kursen steget til rundt 16 kroner den siste tiden. Markedsverdien av selskapet er drøyt fire milliarder kroner.(Vilkår)

​Slik skal han klare det umulige
Statoil-sjef Eldar Sætre stiller gjerne opp om tre år for å gjøre opp regnskap for om han har lykkes.
01:53
Publisert: