Prisen før nettleie og avgifter er ventet å bli den samme på mandag, opplyser bransjeorganisasjonen Energi Norge i en pressemelding søndag.

Prisfallet i helgen forklares med nedbør som har fylt på vannmagasinene, hvor det har vært mindre vann enn normalt etter fjorårets tørkesommer. I tillegg var det mildere vær i helgen, noe som førte til at det ble brukt mindre strøm til oppvarming.

Nettoimport siste uke

Lavere etterspørsel senker prisene, her som i andre markeder, skriver informasjonssjef Aslak Øverås i Energi Norge.

På tilbudssiden har dansk vindkraft bidratt positiv, og vi importerte strøm fra Danmark, Sverige og Nederland i helgen. Den siste uken var Norge en netto strømimportør.

Helgens strømpris er for øvrig 20 øre lavere enn på den dyreste dagen siden årsskiftet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Karer, har dere kontroll? Petter Stordalen skal åpne Norges største hotell om kort tid. Rekker bygningsarbeiderne å bli ferdig til åpningsfesten?
02:06
Publisert: