– California er velsignet med en milelang spektakulær kyststripe som er hjem til naturskjønne nasjonalparker, vakre strender, rikt dyreliv og blomstrende lokalsamfunn, skriver delstatens guvernør Jerry Brown til Obama.

Han mener nye olje- og gassreserver vil være uforenlig med USAs mål om å redusere avhengigheten av fossilt brensel og bekjempe de ødeleggende konsekvensene av klimaendringene.

I forrige måned la Obama frem en plan som forbyr all ny oljeboring utenfor kysten av California, Oregon og Washington frem til 2022. Presidenten kjemper mot klokken for å sikre miljømessig beskyttelse som varer utover hans presidentperiode som går ut i januar. Det hvite hus har ikke svart på Browns forespørsel om å gjøre forbudet permanent. Hvis Obama sier seg enig i forbudet, er det uklart hva som kreves av Donald Trump hvis han ønsker å overstyre det.

Brown sier han vil invitere de andre demokratiske guvernørene i Oregon og Washington til å delta i arbeidet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.