Tidligere konsernsjef i Yara Thorleif Enger opplever at påstandene om at Yara skal ha drevet med korrupsjonslignede virksomhet som helt fremmed.

Det opplyser han i en pressemelding.

Fredag morgen meldte Yara at den interne granskningsrapporten fastslår at gjødselsgiganten har hatt lyssky forhold i Libya, India og Sveits.

Les: Fant 100 millioner i Yara-bestikkelser

- Det er positivt at dagens konsernledelse har tatt slike påstander på alvor, men for meg er disse helt fremmede, sier Thorleif Enger.

Benekter enhver straffskyld
I 1999 ble Thorleif Enger leder for landsbruksvirksomheten i Norsk Hydro. I 2004 i forbindelse med fisjonen ble Enger konsernsjef i det nye selskapet Yara. Han fratrådte stillingen i 2008 i forbindelse med pensjon.

I den interne rapporten er det blant annet dokumentert det selskapet kaller "uakseptable utbetalinger" i 2007.

- Min klient kjenner ikke til noen irregulære utbetalinger i sin tid som konsernsjef i Yara, sier Ellen Holager Andenæs, Engers advokat, til Aftenposten .

- Han benekter enhver straffeskyld for korrupsjon eller andre straffbare handlinger, sier hun.

Se video: Yara-rapport bekrefter korrupsjon:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.