De nye landanleggene skal gjøre det mulig å sette inn elferger og hybridferger på flere ferjesamband som nå skal ut på anbud.

– Det er veldig positivt at Hordaland fylkeskommune nå går offensivt ut og krever klimavennlige løsninger i sine nye fergeanbud, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.

Han håper på betydelige utslippskutt.

– På veien mot lavutslippssamfunnet må transportsektoren bli tilnærmet utslippsfri. Da trenger vi kraftige og innovative tiltak også til sjøs, sier Nakstad.

Hordaland fylkeskommune har i alt ni fergesamband på anbud gjennom kollektivselskapet Skyss. Oppstart er i 2018– 2020. (©NTB)

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Utelukker ikke nye Aker Solutions-kutt

Avinor skeptisk til flypassasjeravgift

Tobakksgigant: – Frarøvelse av eiendom (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Lise (30) hadde ikke løpt noe særlig før hun løp maraton på sju kontinenter

Lise (30) hadde ikke løpt noe særlig før hun løp maraton på sju kontinenter
Det har vært et eventyr, sier Lise Grønskar, som ved siden av nattevaktjobbing i Dagbladet og deltidsjobb som flyvertinne har brukt 2015 på å løpe i fjellene ved Machu Picchu, over is på Antarktis og gjennom vinbarer i Frankrike.
02:58
Publisert: