– Dette er fantastisk. Et helt enormt resultat, sier Norges påtroppende statsminister til NTB etter at tyske valgdagsmålinger antyder at to av fem tyskere, over 40 prosent, stemte på Merkels CDU/CSU-forbund.

– Jeg tror at tyskerne opplever at hun leverer resultater, sier Solberg. Hun tror at Merkels økonomiske politikk er mye av forkl#229en på valgsuksessen.

– Merkel blir oppfattet som en ærlig og saklig politiker. Hun tuller ikke, slår Solberg fast. Hun mener at Norge har mye å lære av Tyskland, særlig når det gjelder hvordan Merkel har bygget opp konkurransekraften i tysk industri.

– Er hun et forbilde for deg?

– Det er hun absolutt. Hun er tydelig og klar og har evnen til å snakke med folk og bygge allianser, sier Solberg, som har planer om å besøke Tyskland om ikke altfor lenge.

– De vil være helt naturlig, sier hun. (©NTB)

LES OGSÅ:

Klar seier til Merkel (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.