Det viser en ringerunde Klassekampen har gjort til landets fylkesmenn.

Regjeringen la i mai fra en stortingsmelding med forslag til en omfattende kommunereform der målet er større, mer robuste kommuner.

Statsminister Erna Solberg (H) slo i et intervju med Aftenposten i august fast at regjeringen ikke vil ha mer enn 400 kommuner. For å oppnå dette antallet, må minst 50 kommuner slå seg sammen, det vil si hver niende kommune.

I dag er det 428 kommuner her i landet.

Frist frem til neste sommer

Kommunene har riktignok frist på seg til 1. juli 2016 til å fatte vedtak om sammenslåing, men etter valget i høst har det vært liten aktivitet. Dessuten har flere av intensjonsavtalene som lå på bordet i vår, falt fra. Stadig flere kommuner sier aktivt nei til å slå seg sammen, skriver Klassekampen.

Sju måneder før kommunenes siste frist i reformen har regjeringen kun mottatt én søknad om sammenslåing, fra Vestfold-kommunene Sandefjord, Stokke og Andebu. Det ligger fem intensjonsavtaler på bordet, om man også teller med dem som er like ved å inngå en forpliktende avtale.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ordfører vil ha storkommune mellom Oslo og Drammen

 
Bekymring for småkommuners klimakunnskaper

 
Bare to kommuner sa ja til sammenslåing