Ledere for den europeiske sentralbanken (ESB) vurderer tiltak for å hindre alt for høye renter på obligasjoner utstedt av kriserammede eurosoneland, uten å forplikte seg til fastsatte maksimumsgrenser.

Det skriver Wall Street Journal tirsdag.

Med henvisning til en person med kjennskap til saken, fremholder avisen at slike grenser vil kunne true sentralbankens regnskapsmessige balanse og uavhengighet.

Sentralbanken ønsker å bidra til å holde nede myndighetenes finansieringskostnader gjennom målrettede kjøp av statsobligasjoner, og samtidig beholde sin fleksibilitet til å endre kurs ved behov, og å opprettholde presset på regjeringer for å redusere budsjettunderskudd og styrke en stagnerende økonomisk utvikling.

For å oppnå denne delikate balansen, beveger sentralbankledere seg i retning av uformelle, fleksible rentemål for obligasjoner med kort løpetid utstedt av Spania og andre kriserammede land.

ESB vil trolig ikke sluttføre noe før tidligst på sitt rådsmøte 6. september. De grunnleggende konturene er imidlertid i fred med å ta form, skriver avisen.

Tankegangen er, ifølge avisens kilde, at ESB skal veilede investorene i retning av et mål, eller et bånd, for renten på spanske og andre statsobligasjonslån, ved offentlig å kommunisere detaljer omkring omfanget av sine obligasjonslån, samt detaljer om typen obligasjoner de kjøper.

Les også: - Det kommer til å bli en dramatisk høst (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.