Nok en gang har Pedro Araùjo laget en superfrisk og herlig hvitvin som står frem som et av de beste kjøpene på Vinmonopolet selv om prisen har gått opp. Vinen er å få tak i i de fleste polutsalg i Norge, men alle har kanskje ikke fått inn 2009-årgangen. På mitt lokale polutsalg var det både 2008 og 2009 til salg.

41139 Quinta do Ameal Loureiro 2009
Quinta do Ameal
Minho, Portugal
Kroner 139,90 Basis – hovedsortiment
90 poeng
Det Portugisiske Vinhus
Denne vinen har gått litt opp og ned i pris. Var dyrere enn den er nå da han først kom til Norge i Bestillingslisten, så kom den i Basis til en kraftig redusert pris. Nå har prisen steget noe. Den har vært en gjenganger i vår 10-på-topp-liste. Årets utgave er også veldig bra. Floral og mineralsk samtidig. Nesten litt østers. Også selvfølgelig det vanlige sitrus/lime-preget og denne gang litt frisk kiwi også. Intens, frisk, tørr og med lang ettersmak. Smal. Her er det litt om du liker stilen. I så fall er dette den perfekte Chablis- og riesling-erstatning. Til sommerens lettere retter og fisk på terrassen. Nå til 2012 TM



  Les mer om Ameal og Pedro Araùjo: Seriøs Portugiser

Les også: Piemonteser med stil


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.