Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kulturminister Linda Hofstad Helleland vil at Magne Furuholmen skal styre Festspillene i Bergen. Foto: Wenche Nybo/Kulturdepartementet
Kulturminister Linda Hofstad Helleland vil at Magne Furuholmen skal styre Festspillene i Bergen. Foto: Wenche Nybo/Kulturdepartementet les mer

Kultur

Sjekk kulturministerens a-ha-opplevelse

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Kygo og a-ha er veldig kult.

Slik svarte nytilsatt kulturminister Linda Hofstad Helleland i desember da Klassekampen ville vite om hun har noen favoritter blant norske musikere.
Nå utpeker Hofstad Helleland a-ha-legenden Magne Furuholmen som ny styreleder for Festspillene i Bergen.

- Jeg er glad for at en av Norges fremste og mest allsidige kunstnere har takket ja til å påta seg det viktige vervet som styreleder, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

LES OGSÅ: Telenor kutter reklame på TVNorge

Furuholmen er mest kjent som komponist og keyboardist i a-ha og billedkunstner.

Til programmet «Senkveld» på TV 2 har Furuholmen fortalt at han skrev synth-riffet til hiten «Take on Me» allerede da han var 15 år gammel.

LES OGSÅ: Telenor kutter reklame på TVNorge «Idol»-dommer begjært konkurs

Furuholmen etterfølger Åse Kleveland som ny styreleder for Festspillene i Bergen for perioden 2016-2019. Kleveland har vært styreleder siden 2012.

Furuholmen debuterte som billedkunstner i 1989 og er styremedlem i HM Dronning Sonjas internasjonale grafikk-stiftelse, QSPA - The Queen Sonja Print Award, samt i Snøhetta Brand Design. Han har tidligere sittet i styret for Norske Grafikere, og ble i 2012 tildelt St. Olavs Orden, ridder av 1. klasse, for sin innsats for norsk kultur.

LES OGSÅ: Hevder sjekkeapp går bak ryggen din (DN+)

Furuholmen får med seg kaffemilliardær og tidligere Bergens-ordfører Herman Friele, som er oppnevnt som statens medlem i representantskapet for Festspillene i Bergen.

Etterbørs Kulturdepartementet Linda Hofstad Helleland Musikk Kultur
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.