Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
82 representanter for filmindustrien står på trappene i Palais des Festivals i Cannes under protesten mot diskriminering av kvinner. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP / NTB scanpix
82 representanter for filmindustrien står på trappene i Palais des Festivals i Cannes under protesten mot diskriminering av kvinner. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP / NTB scanpix les mer

Film

Kvinnelige filmstjerner krever likelønn i Cannes

Hollywood-stjerner som Cate Blanchett og Salma Hayek er blant 82 kvinner som på den røde løperen i Cannes krever likelønn og trygghet i filmindustrien.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Lørdagens protest under filmfestivalen i den sørfranske byen omtales som historisk. Skuespillere, regissører og produsenter gikk hånd i hånd med krav om likestilling og en trygg arbeidsplass.

– Vi krever at våre arbeidsplasser er mangfoldige og rettferdige, sånn at de på best mulig måte kan reflektere verden vi lever i, sa Oscar-vinner Blanchett.

– En verden som lar oss alle, enten vi er foran eller bak kameraet, trives sammen med våre mannlige kolleger, sa den anerkjente skuespilleren.

Sju måneder er gått siden de første voldtektsanklagene mot den mektige produsenten Harvey Weinstein. Stadig flere ofre sto fram med sine historier om seksuelle overgrep og trakassering i underholdningsbransjen, og metoo-bevegelsen så dagens lys.

Siden har kampen mot trakassering og seksuell vold inntatt stadig nye samfunnsarenaer.(Vilkår)

Etterbørs Harvey Weinstein Metoo Film
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.