– Hvorfor er det ikke flere som kritiserer den norske funksjonalismen?, spør Dagens Næringsliv.

– Det er fordi Norge er et knøttlite land der gutteklubben Grei bestemmer og Statsbygg er den største oppdragsgiveren for arkitekter. Jeg får anonyme telefoner fra arkitekter som synes det er jævlig ålreit at jeg står frem, men de tør ikke selv fordi de lever av staten, sier Sandmæl til DN.

-Jeg kjører ingen egotripp
På spørsmål fra avisen om hvem som er hans kunder, svarer Sandmæl:

– Det er personer med etablerte familieformuer, noen som er blitt «nouveau riche» og er veldig nede på jorden og andre som er mer ekshibisjonistisk rike. Men jeg kjører ingen egotripp uansett. Jeg har tegnet så mange hus at jeg ikke trenger å vise meg frem. Jeg bruker mye tid sammen med kunden for å få frem noe av sjelen til kunden i husene, og jeg har aldri mistet en kunde til en annen arkitekt.

Han sier ellers at det er er et kjempeproblem at arkitekter driter i hva kunden ønsker.

-Damene i Bærum blir helt gærne
– Du hevder at du nærmest har yrkesforbud i Bærum kommune ...

– Ja, når damene der får se høye piper som ser ut som en fallos, blir de jo helt gærne, fortsetter Sandmæl.

Sandmæl mener det er et godt spørsmål hvordan hans kone holder ut med ham.

-Nå er vi på ferie, og jeg driver og skriver. Men jeg har jo kropp, da. Hehe, så da går det. Og så er jeg litt snill og sjenerøs sier Sandmæl til DN.

Les Finn Sandmæls innlegg i Dagens Næringsliv fredag.

Les også:

Sprengte hyttebudsjettet

Norske skjeletter

Frigjort samtid

Arkitektur for de rike(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.