Kjell Inge Røkkes advokat, Ellen Holager Andenæs, har bedt om å få utlevert lydbåndopptakene fra samtalene DN-journalistene har hatt med båtmegler Erik Øye da DN beviste at båtsertifikater kunne kjøpes av pengesterke folk.

Retten besluttet tirsdag å pålegge DN å utlevere lydbåndene.

- Jeg opplever dette som et utdidig forsøk på å få utlevert upublisert materiale fra en avis. Jeg regner med at dette vil bli påkjært, men vi skal nå bruke fristen til å avgjøre hva vi gjør videre, sier Amund Djuve til dn.no.

Kildevern
I et brev til retten tidligere i dag påpekte at en utlevering vil være i strid med pressens etiske regler om håndtering av upublisert materiale.

Retten konkluderer med at en redaktør kan nekte å svare på spørsmål som kan avdekke en kildes identitet, men at det i dette tilfellet er kjent at lydbåndene kun gjelder samtaler mellom DN-journalistene og båtmegler Erik Øye.

Erik Øye er tiltalt i sertifikatsaken, men har nektet å forklare seg i retten.

Djuve får full støtte av generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Presseforbundet. Han mener DN plikter til å beskytte kilden og pressens uavhengighet ved å nekte å utlevere lydbåndene.

- DN bør ikke utlevere lydbånd

- DN ikke på tiltalebenken
Djuve liker ikke at forsvarerne til Kjell Inge Røkke og de andre tiltalte i sertifikatsaken prøver å sette søkelyset på avisens journalister istedet for det rettssaken egentlig handler om.

- Forøvrig vil jeg si at de tiltalte og deres advokater gjentatte ganger har forsøkt å fremstille det som det er DN som er på tiltalebenken. Det vi har gjort er å vise hvordan sertifikater har vært til salgs i Norge. Vi har ikke vært med på noen konspirasjon for å plage hverken den ene eller den andre, sier Djuve.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.