Daglig leder Jørn Dalchow i plateselskapet Daworks har besluttet å trekke hele katalogen sin fra Spotify, skriver Dagens Næringsliv.

Han har regnet ut at han ville vært avhengig av 6700 låtavspillinger på den digitale jukeboksen Spotify for å tjene det samme som på å selge én cd, nemlig 60 kroner.

- Er det noen som har brukt kalkulatoren sin her? Det er det jeg lurer på. Det ville tatt 17 døgn med sammenhengende avspilling. Du kan jo tenke på hvor mye du hører selv på yndlingsartistene dine, det går ikke opp, sier Dalchow til DN.

Dalchow, som har regnet ut at han får 0,009 kroner per avspilling, er ikke den første som sier takk og farvel.

Trekker seg
Tidligere i sommer skrev DN at organisasjonen for de uavhengige plateselskapene i Norge, Fono, anbefalte medlemmene sine å trekke seg fra den reklamefinansierte gratisversjonen av Spotify. Selskapene som ikke vil være med på gratisversjonen av Spotify, får heller ikke være med i versjonen lytterne betaler for.

Til nå har plateselskapene Grappa, MTG, Major og Rune Grammofon varslet at de vil trekke seg fra Spotify. Med seg tar de artister som Jan Eggum, Lillebjørn Nilsen, Motorpsycho, Susanna Wallumrød, Yoga Fire og Vamp.

- Bygget opp et publikum
Spotify hevder imidlertid at selskapet redder en musikkindustri i krise fra nettpiratene.

- Spotify er blitt en av de største inntektskildene på digitalarenaen i Norge. Vi har betalt ut over 20 millioner euro til rettighetshavere i løpet av bare de to årene vi har eksistert, skriver Spotifys europeiske talskvinne Sofie Grant til DN i en epost.

Hun mener Spotify har bygget opp et publikum blant mange som før lastet ned musikk ulovlig.

- Den reklamefinansierte gratismodellen returnerer også millioner av euro hver måned til en bransje under hardt press, og det må sies at uten gratismodellen ville vi ikke hatt i nærheten av de 500.000 betalende brukerne vi har i dag, skriver Grant.

Les også: Gidder ikke å eie musikken


<b>Musikksalget fortsetter nedturen</b>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.