I august 1990 var Dagbladet den første norske avisen som kom med søndagsutgave.

Fra førstkommende søndag legger avisen ned den vanlige tabloidversjonen og erstatter den med et nyhetsmagasin. Det nye magasinet vil få samme format og papirkvalitet som Dagbladets nåværende tilleggsmagasin på søndager, skriver Dagens Næringsliv.

To magasiner
I stedet for én hovedavis og et magasin får Dagblad-leserne nå to magasiner.

Det nye magasinet skal inneholde nyheter, sport og kultur. Såkalt livsstilsstoff vil bli lagt inn i det eksisterende søndagsmagasinet som i dag satser på interiør, design og reiseliv.

Hver av magasinene vil få et sidetall på 40, som innebærer en kraftig reduksjon av spalteplassen.

Hvis omleggingen blir en suksess kan det samme skje også på andre ukedager.

- Er for smale i dag
Opplagsfall og annonsetørke har ført til at Dagsavisen, Romerikes Blad, Fredriksstad Blad, Drammens Tidende og fire andre aviser har kuttet ut søndagsutgaven de siste tre årene. I vår reduserte Aftenposten utgivelsen av sin lokalutgave Aften fra fem til tre dager i uken.

Administrerende direktør Arne-Inge Christophersen i mediebyrået Initiative Universal Media er ikke overrasket over Dagbladets omlegging.

- De fleste avisbedrifter trapper nå ned på helgesatsingen sin. Men jeg er ikke sikker på om det Dagbladet nå gjør er smart. På denne måten gir de jo bort konkurranserommet sitt til VG. Det avisen etter min mening trenger, er en retningsendring på innhold. I dag er de for smale og for lite kommersielt interessante, sier Christophersen til DN.

Les også: Verre og verre i Dagbladet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.