– Vi har instruks om å ikke si noe som helst om kjøper eller pris. Dette blir antakelig offentlig kjent ved tinglysning av eiendommen til sommeren, sier en representant for meglerfirmaet som solgte huset til Aftenposten.

250 kjøpere viste interesse for huset, som trolig vil bli fredet etter at Byantikvaren i Oslo i fjor åpnet en fredningssak både for eksteriøret, interiøret og deler av inventaret. Huset ble solgt etter en kort budrunde mellom 25 interessenter onsdag, skriver Aftenposten.

Den karakteristiske boligen fra 1955, tegnet og bebodd av Arne Korsmo, blir ansett som et modernistisk hovedverk i norsk arkitektur. Prisantydningen for den vel 200 kvadratmeter store eneboligen var 7,75 millioner kroner da boligen ble lagt ut for salg for halvannen uke siden.

Korsmo var 55 år gammel da han flyttet inn i Planetveien, og en feiret arkitekt. Grete Prytz Kittelsen, som han hadde vært gift med siden de syklet til byfogden i en lunsjpause i Stockholm i 1945, var 17 år yngre. Sammen ble de ikke boende der lenge: I 1956 ble han professor ved NTH i Trondheim, og begynte å pendle. I 1960 skilte de seg. Men Grete Prytz Kittelsen ble boende der til hun døde ifjor høst, som omtalt i D2 for to uker siden.

I sitt testamente ba Kittelsen om at huset ble brukt som bolig, ikke som museum, ifølge NTB.

Se også:

Nå kan denne arkitektoniske perlen bli din (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.