– Jeg tror det skal bli forfriskende og veldig spennende. Det er klart at Hill Knowlton og Gambit her i Norge alltid vil ha en stor plass i mitt hjerte, men nå var det på tide kjente jeg. Det er riktig timing for dem og det er en veldig spennende tid for Kahoot, sier Lars Erik Grønntun.

I oktober 2018 ble det klart at han rykket opp til global sjef i et av verdens eldste og største kommunikasjonsbyråer, Hill & Knowlton Strategies (H+K). Grønntun var med å starte det norske kommunikasjonsbyrået Gambit, som i dag er en del av nevnte HK, og har siden den gang jobbet seg til toppen av kommunikasjonsverden, med ansvar for 85 kontorer i 45 land, og 2500 ansatte.

Men alle reiser har sin slutt, og nå blir Grønntun såkalt chief operating officer i den norske it-bedriften Kahoot. DN møter ham, og Kahoots administrerende direktør Eilert Hanoa i de for tiden folketomme lokalene på Fridtjof Nansens plass i Oslo.

– Jeg gleder meg til å kaste meg inn i en ny læringskurve. Teknologisektoren er den største sektoren i H+K også, så jeg kjenner denne godt, men dette blir veldig annerledes. Det er en mindre organisasjon, men det er et selskap med enormt moment, med god vekst, og et fantastisk potensial. Jeg er veldig motivert for det.

Voldsom vekst

Kahoot ble grunnlagt i sin nåværende form i 2013, og er hovedsakelig kjent for quizspillet Kahoot, som ofte blir brukt i læringsøyemed ved at en lærer eller elevene selv lager en quiz med spørsmål om temaet klassen jobber med.

DN har tidligere omtalt at selskapet har opplevd kraftig vekst under koronapandemien, blant annet som følge av at flere lærere har tatt i bruk Kahoot til undervisning. Nå er selskapet klart for å gå inn i en ny fase, med Grønntun på laget.

– Vi er et ungt selskap, som nå går fra én måte å drive på til den neste fase. Det er viktig å styrke selskapets organisasjon slik at man har litt mer kapasitet enn absolutt nødvendig, heller enn ikke å være rustet for videre utvikling og vekst, sier administrerende direktør Eilert Hanoa.

Blant annet sikter selskapet seg inn mot en børsnotering på en hovedbørs, som for eksempel Oslo Børs, innen 12 måneder. I dag handles aksjer i selskapet på Merkur Market.

Om lønn: – Dette er annerledes, men det er greit

– Det har vært helt underordnet i denne sammenheng. Jeg har hatt gode løsninger i et amerikansk selskap med amerikanske standarder. Dette er annerledes, men det er greit. Penger er ikke hovedgrunnen til at jeg gjør det.

Han understreker samtidig at han har klokkertro på selskapets potensial.

– Jeg har allerede vært aksjonær i Kahoot! i mange år, og det vil jeg fortsatt være. Nå er jo dette et notert selskap, så man kan kjøpe og selge aksjer som man vil. Jeg har aldri solgt.

Færre flyturer

Selv om Grønntun nå går til et betydelig mindre selskap, med færre ansatte og mindre omsetning, er han klar på at han ikke har tenkt å jobbe mindre. Samtidig mistenker han at det blir mindre tid tilbrakt på fly fremover.

– Jeg har jo hatt uker der jeg starter i Europa, drar videre til USA, før jeg ender de i Asia. Jeg har kone og tre barn hjemme, og gleder meg til å være mer hjemme med dem.

Han legger til, litt spøkefullt:

– På det tidspunktet SAS sendte meg et brev i posten, og sa at jeg hadde gullkort for livet, det var da jeg skjønte at nå er det kanskje på tide å kutte ned noe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.