Det har vært to korte kamper. Det andre partiet søndag var over på litt i overkant av en time. Da hadde begge spillerne fortsatt muligheter, men de bestemte seg for å stoppe.

– Jeg brukte mye tid på å tenke og vurdere ulike muligheter rundt trekkene 13, 14 og 15, men det skjedde ikke stort i denne kampen etter dronningbyttet, sa Anand etter at den andre kampen var over.

Carlsen benyttet ikke fordelen sin med hvite brikker lørdag, og det klarte heller ikke Anand å gjøre i søndagens parti, selv om ekspertene mente at det var verdensmesteren som hadde et ørlite overtak gjennom det meste av kampen.

Etter en litt skuffende åpning, uten den helt store spenningen, er det fridag for de to sjakkgigantene mandag. Foreløpig har de bare følt hverandre på tennene, men det er grunn til å vente mer intensitet i partiene som kommer.

Viktig

– Jeg forventet at også dette partiet skulle ende i remis, men det gikk veldig fort, og det var overraskende. Jeg så også at Magnus overrasket Anand i åpningen. Det var viktig, men det er helt klart at ingen av spillerne ønsker å ta for store sjanser eller risikere for mye på dette tidspunktet av kampen, slo pappa Henrik Carlsen fast overfor NRK etter søndagens parti.

Carlsen har aldri slått Anand med svarte brikker, og han klarte det heller ikke denne gang. Begge spillerne satte inn sine angrep tidlig, de byttet også en del brikker og særlig offiserer, men ingen av dem klarte å sikre seg noe avgjørende overtak.

– Vi var kommet til et kritisk punkt i kampen. Det var flere trekk det var mulig å bruke, men samtidig var det ikke så mye mer å spille for, forklarte Magnus Carlsen på pressekonferansen.

Han virket komfortabel med en ny remis, den andre på rad, og det virket også som om inderen synes det var greit.

– Foreløpig føler vi oss litt fram, og det som har skjedd til nå ligner litt på hvordan det var i kvalifiseringsturneringen, sa Carlsen.

Valgte det sikre

– Jeg var kommet opp i en litt vanskelig posisjon og valgte å spille på det sikre, sa verdensmester Viswanathan Anand. Han slo fast at de to første partiene ikke har vært særlig velspilt eller spennende.

– Det har vært to veldig korte kamper til nå, og det har vært stillingskrig. I fortsettelsen kommer dere til å få se mye bedre kamper. Dette ligger an til å bli veldig interessant, slo Anand fast.

De to spillerne ble også spurt om de var fornøyde med hverandre som motstandere.

– Jeg vil vel si at jeg ikke kunne fått noen bedre motstander i en VM-kamp enn nettopp Magnus Carlsen. Han er uten tvil den tøffeste i øyeblikket, sa Anand.

Carlsen ga også ros til verdensmesteren.

– Anand har vært med i mange år, og han har slått alle de beste konkurrentene mine. Det finnes ikke bedre motstander enn han, sa Magnus Carlsen.

Nå står det 1-1 mellom dem. Det gjenstår ti partier å spille, og den første som når 6,5 poeng har vunnet verdensmesterskapet.

Les også:
- Alt han gjør, kan jeg gjøre litt bedre
- Fullstendig usystematisk
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.