Forfatter Åsne Seierstad og forlaget Cappelen Damm anker dommen fra Oslo tingrett hvor de ble dømt til å betale 125.000 kroner hver til Suraia Rais for krenkelse av privatlivets fred. Rais er den andre konen til Shah Muhammad Rais, bedre kjent som bokhandleren fra Kabul.

Advokat Per Danielsen mener Åsne Seierstad og Cappelen Damm må regne med å betale over fem millioner i saksomkostninger og oppreisning når de nå anker kjennelsen om «Bokhandleren i Kabul», skriver Dagens Næringsliv.

Samtidig gjør Danielsen det kjent at seks andre familiemedlemmer også går til søksmål og fremmer krav mot Seierstad og forlaget.

- De kan sikkert regne selv
- Hvis dette går helt til Høyesterett, så kan det fort bli langt over fem millioner kroner i oppreisning og saksomkostninger, sier Danielsen til DN.

- Prøver du å true motparten til å trekke anken sin?

- Nei, de kan sikkert regne selv. Men de spenner jo buen høyt hvis de anker videre, sier Danielsen til avisen.

Vil ha garanti
Motpartens advokat Cato Schiøtz sa i gårsdagens DN at han vil prosedere på at de seks andre familiemedlemmenes saker er foreldet. I tillegg vil han kreve at det stilles garanti for at de kan betale saksomkostninger.

I stevningen som nå omfatter syv medlemmer av familien Rais hevder advokat Danielsen at boken omtaler dem krenkende og i tillegg har utsatt dem for fare slik at de måtte flytte fra landet. Familien bor nå i Canada, Norge og Pakistan.

Les også: - Per Danielsen tar halvparten


<b>Seierstad må betale bokhandlerens kone</b>

<b>- Vet ikke om jeg gidder å krangle mer med Hegnar</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.