Norsk Skuespillerforbund investerte sommeren 2007 et helt års medlemskontingent, rundt tre millioner kroner, i et fond som i et fond anbefalt av Fokus Bank, der det ble lovet en avkastning på mellom 6,5 og 12 prosent. Fondet spekulerte blant annet i syndikerte banklån til amerikansk industri.

Etter å ha tapt nesten 90 prosent av pengene, går skuespillerne nå til søksmål mot Fokus Bank, skriver Dagens Næringsliv.

-Like sikkert som banken
- Jeg håper inderlig at dette ikke er et tap. Dette skulle være like sikkert som et bankinnskudd. I stedet for å la pengene stå på bankbok med fire prosent rente, kunne vi investere pengene med en avkastning på opp mot det dobbelte. Vi mener vi er blitt direkte feilinformert av Fokus Bank. Vi vil aldri investere i noe som er risikofullt. Det er tross alt medlemmenes penger det er snakk om, sier forbundsleder Agnete G. Haaland til DN

Investor Einar Nagell-Erichsen, fotballspiller Sigurd Rushfeldt, studentsamskipnaden i Tromsø og NTNU Samfunnsforskning er også blant saksøkerne. I tillegg har 62 andre Fokus Bank-kunder anlagt et tilsvarende søksmål.

Totalt har 270 norske kunder tapt til sammen 830 millioner kroner på fondet, som ble tvangsstengt i januar.

Les også: 830 millioner i tap på fondskollaps

Avviser klager
Fokus Bank er ikke enig i at kundene fikk feil eller mangelfull informasjon i forkant av investeringen.

- Det er beklagelig at investeringen er gått tapt, Men slik vi ser det, mener vi det informasjonsmaterialet kundene har fått, har vært godt og dekkende for å kunne gå inn i investeringen, sier informasjonssjef Bjørn Langli i Fokus Bank til DN, før han legger til:

- I den grad noen da ikke har fått det materialet de skulle ha, vil vi selvfølgelig behandle det individuelt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.