- Dette er ingen hyggelig dag for TV 2. Vi la inn bud på å få sende norsk fotball slik vi har gjort, men Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund har valgt å spre de ulike fotballpakkene på flere. Det må jeg bare ta til etterretning, sier Hildrum til TV 2 Nyhetskanalen.

Les: TV 2-folk kan miste jobben

TV 2 Gruppen og Telenor har forvaltet rettighetene til all norsk fotball de siste tre årene, en rettighet de to partnerne kjøpte i 2005 for en milliard kroner. Denne gangen er det NRK og kraftselskapet Lyse Energi som har vunnet kampen om fotballrettighetene. Kun detaljer gjenstår før fotballavtalen er på plass. Ifølge kampanje.com skal avtalen signeres i dag.

- NTF og NFF krevde 100 millioner mer per år for rettighetene. Et slikt beløp syntes ikke vi det var mulig å forsvare, sier Hildrum.

TV 2 får fortsatt sende søndagsmagasinet og mandagskampen. Lørdagskampen, Adeccoligaen, samt cupen er det NRK som får senderettighetene til. Kraftselskapet Lyse Energi har lagt betydelige penger på bordet for å sikre seg hovedparten av rettighetene og web.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.