Mobilgründer og eksinvestor Idar Vollvik er Norges svar på Donald Duck. Det avsløres i første og så langt eneste nummer av Donald Magasin, skriver Dagens Næringsliv.

Med slagordet «Andebys ledende manneblad» gir Donald-utgiver Egmont ut et eget 144 siders magasin med artikler, reportasjer og annet Donald-relatert innhold.

En av artiklene kårer hvem som er Norges svar på kjente Donald-figurer. Ludo-gründer Idar Vollvik kåres til Norges Donald Duck. Donald er som kjent hissig, har pågangsmot, er noe lat, og har et positivt syn på livet.

- Det har jo vært noen trøkker

Vollvik sier seg langt på vei enig, bortsett fra at han ikke er hissig annet enn i trafikken.

- Jeg har lest mye Donald Duck i mitt liv, og vil påstå at jeg ikke er like temperamentsfull. (...) Jeg er født ekstremt positiv. For i likhet med Donald har jeg et litt naivt pågangsmot. Det har jo vært noen trøkker, men da er det bare å begynne på'n igjen. Så det har jeg gjort, sier Vollvik til magasinet.

Donald Magasin er rettet mot menn i 20-årene og oppover. Lignende magasiner er blitt utgitt med suksess i store Donald-land som Finland og Nederland.

Donald-interesserte lesere kan få med seg Therese Johaug og Ailo Gaup som viser matrosdressmote, en Donald-tekst skrevet av Knut Nærum, en kommentar av Espen Thoresen og et intervju med Arne Scheie. I tillegg får leserne Petter Smarts gadget-tips og «Nabo Jensens sterkeste andeoppskrifter», som and i panne og Crispy Duck. I tillegg finnes det tegneserier, blant annet en Donald-historie tegnet av Carl Barks.

Les også: Vollviks hus pantsatt til pipa

Vollvik styrer unna Oslo Børs

- Vollvik lover, lyver og lurer

Vollvik i gjeld til flere ekskolleger
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.