Mobilgründer Idar Vollvik (42) skylder over 17,2 millioner kroner i skatt og kemneren har nå tatt pant i Vollviks hus i Bergen for kravet, skriver Dagens Næringsliv.

Vollvik må hver måned betale 118.000 kroner i forsinkelsesrente til skattemyndighetene.

-Det er ikke så morsomt å måtte pantsette huset, men jeg har et veldig pågangsmot til å reise meg igjen og energi til å stå på, sier Vollvik.

To alternativer
Restskatten Vollvik skylder kemneren er knyttet til gevinster på utenlandske aksjer fra tiden da Vollvik drev utstrakt aksjehandel.

I følge Vollvik var alternativene hans enten å pantsette huset sitt i Bergen eller å panikkselge de få eiendelene han hadde igjen.

- Jeg valgte heller å pantsette huset enn å selge i panikk verdier for kanskje 17 millioner kroner som egentlig var verdt 50 millioner kroner, sier Vollvik til DN.

Vollvik sier han hatt utrolig mange investeringer som har gått brukbart i år, og at endel er solgt unna i tillegg til at han også er i ferd med å selge unna en to-tre ganske betydelige aksjeposter. Så dette har jeg god kontroll på, sier Vollvik.

Les også: Vollvik styrer unna Oslo Børs

- Vollvik lover, lyver og lurer

<b>Vollvik i gjeld til flere ekskolleger</b>

<b>Vollvik: - Jeg blir presset</b>

<b>- Det har vært superubehagelig hele greia</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.