Hellas vil neppe klare å oppfylle betingelsene for mer økonomisk krisehjelp, ifølge EU-kilder.

Inspektører fra EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet (IMF) ankom Aten tirsdag. De skal gjøre en ny vurdering av den greske økonomien og arbeidet med å oppfylle betingelsene for krisehjelpen til Hellas' regjering.

Konklusjonen til de utenlandske inspektørene er ikke ventet før i august. Men tre ulike EU-kilder mener det allerede nå er klart at grekerne neppe klarer å reformere økonomien slik de har lovet.

- Fra vondt til verre
– Situasjonen går fra vondt til verre, sier den ene kilden til nyhetsbyrået Reuters.

Som følge av de to valgene som ble holdt i Hellas i mai, er det ikke blitt gjort «noen ting» i Hellas de siste tre månedene, ifølge kilden.

Dermed ligger det ikke an til at Hellas vil klare å betjene den resterende statsgjelden som så langt ikke er slettet. Det betyr at landet ikke oppfyller betingelsene for å få mer økonomisk krisehjelp.

Uten mer hjelp øker risikoen for at Hellas misligholder resten av statsgjelden og blir presset ut av eurosamarbeidet.

Les også: - Hellas er i en «stor depresjon»



<b>Ser snarlig gresk euro-exit</b>

<b>Negative utsikter for EUs krisefond</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.