EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso kom onsdag til øya Lampedusa for å se de mørkeste sidene ved innvandringsstrømmen mot EU med egne øyne.

Barroso er invitert til middelhavsøya etter at rundt 300 afrikanere, de fleste fra Eritrea, omkom da båten de satt i, tok fyr, kantret og sank bare noen få hundre meter fra land.

Barroso og EUs innenrikskommissær Cecilia Malmstrøm ble møtt av en liten gruppe demonstranter da de ankom sammen med Italias statsminister Enrico Letta.

«Skam dere» og «mordere», ropte noen av demonstrantene som hadde stilt seg utenfor gjerdet til flyplassen på øya.

Barroso og Malmstrøm innledet besøket ved å vise respekt ved kistene til de 289 omkomne som er hentet opp fra vannet. De er nå plassert i en hangar på flyplassen. 155 overlevende er plukket opp fra vannet.

Fiskere fra Lampedusa har sagt at de under besøket vil tute i hornene for å protestere mot Europas innvandringspolitikk. Det er ofte fiskerne som må komme flyktninger til unnsetning når de holder på å drukne utenfor øya.

Ifølge nyhetsbyrået ANSA er det lite trolig at Barroso vil besøke øyas overfylte senter for asylsøkere.

Les også:
EU og USA jobber videre mot handelsavtale
Økonomifesten i Vesten er slutt - for alltid (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.