– Iverksettelsen av operasjonen viser EUs vilje til å delta i det internasjonale arbeidet for å gjenopprette stabilitet og sikkerhet i Bangui og ellers i Den sentralafrikanske republikk, sier EUs utenrikssjef Catherine Aston.

Norge

Det er ikke kjent hvilke land som skal bidra, men EU har bedt Norge delta i styrken som skal til Den sentralafrikanske republikk.

– Dette er til vurdering, sier utenriksminister Børge Brende til NTB om Norge vil delta.

– Det Norge har gjort så langt, er at vi har stilt opp med støtte gjennom FN til lønninger i administrasjonen i landet og betydelig humanitær bistand, men vi har til vurdering om vi har kapasitet knyttet til eventuelle slike bidrag.

1.000 soldater

Styrken på 1.000 soldater skal plasseres i Bangui og gi støtte til 8.000 franske og afrikanske soldater som allerede er utplassert. Foreløpig er det planlagt tilstedeværelse et halvt år.

Situasjonen i den tidligere franske kolonien er blitt kaotisk etter at en muslimsk opprørsgruppe tok makten i et kupp for et år siden. Kuppet førte til at kristne militser gikk løs på landets muslimske minoritet som hevn. Volden bærer preg av etnisk rensing, og nærmest alle landets muslimer skal nå ha flyktet til andre land i regionen.

Les også:
Fikk napp til slutt
Rekordstor søking til jobber som ikke krever master
Geolog: Tre ting som er viktigere enn klimadiskusjonen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.