Torsdag samles EU-ledere for å diskutere flyktningkrisen i Middelhavet.

En militæroperasjon er ett av tiltakene EUs stat- og regjeringssjefer skal vurdere for å bekjempe menneskesmugling fra Libya. Dersom dette blir utfallet, vil det være første gang unionen fatter et slikt vedtak, ifølge AFP.

Europeiske ledere har fått kraftig kritikk for manglende håndtering av den voksende flyktningkrisen. Over 1.700 mennesker har omkommet i sine forsøk på å krysse Middelhavet på vei til Europa så langt i år, anslår Amnesty International.

– Kampen mot menneskesmugling betyr en kamp mot slaveri. Det er ikke bare et spørsmål om sikkerhet, men om menneskeverd, sier Italias statsminister Matteo Renzi før torsdagens toppmøte. Mange av båtflyktningene fra Middelhavet setter kursen mot nettopp Italia.

Sist helg omkom 800 mennesker da båten de var om bord i, sank utenfor kysten av Libya. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Hele Norsk Tipping-styret kastes ut: Han kan bli valgt inn

- Denne virksomheten brenner penger

«Svært godt» nyboligsalg