EU-kommisjonen skal nå gå Google nærmere etter i sømmene, opplyser EU-kommissær Margrethe Vestager.

Konkurransekommissæren gir Google og morselskapet Alphabet åtte uker på å svare på noen av beskyldningene, og ti ukers frist på øvrige anklager.

– Google har funnet opp mange nyskapende produkter som har bidratt til endringer i våre liv. Men det gir ikke Google rett til å nekte andre selskaper muligheten til å konkurrere og skape, sier Vestager.

– Favoriserer

Vestager viser til Googles tjeneste der annonsører betaler for å få plassering først på forbrukernes søk. Hun mener videre at Google urettmessig favoriserer sin egen sammenligningstjeneste for netthandel når brukerne får treff på sine søk.

– Det betyr at forbrukerne kanskje ikke får treff på de mest relevante søkene. Videre er vi bekymret over at Google har hindret konkurranse ved å avgrense muligheten for konkurrenter til å publisere reklamesøk på tredjepartsnettsteder, noe som begrenser forbrukervalg og utvikling, sier Vestager.

Hun mener Googles fremgangsmåte må ses i sammenheng med handelsplattformer som Amazon og eBay.

Lover tilsvar

Google har en dominerende markedsposisjon i EU, med en andel på rundt 80 prosent av markedet gjennom de siste ti årene.

Google mener selv at selskapet har bedret forbrukernes situasjon i Europa.

– Vi tror at våre innovasjoner og produktforbedringer har bidratt til flere valg for europeiske konsumenter og fremme konkurranse. Vi vil undersøke kommisjonens fornyede saker og vil gi et detaljert tilsvar i løpet av de kommende ukene, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

 

Nordea-strateg advarer om økt risiko for en obligasjonskollaps: - Skjer det vil rentene eksplodere

Asia i dag: Vil selge arvesølvet til Kina

Bjørn Nicolaisen byttet ut advokatpraksisen med salg av mikrofiberkluter på «home­parties»: Solgte kluter for 1,8 milliarder dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv: Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.