EU vil midlertidig oppheve sanksjonene mot Hviterussland etter søndagens valg.

– Valget foregikk så åpent og rolig som mulig, sier Harlem Désir, statssekretær for europasaker i det franske utenriksdepartementet.

Under EUs utenriksministermøte mandag ble det besluttet at de økonomiske sanksjonene mot Hviterussland skal oppheves fra januar 2016 og fire måneder framover.

Désir understreker imidlertid at sanksjonene kan bli gjeninnført umiddelbart dersom «situasjonen skulle tilsi det».

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko ble søndag gjenvalgt med 83,5 prosent av stemmene. Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid (OSSE) kritiserer valget og sier det langt fra var fritt og åpent.

– Valget oppfyller ikke de internasjonale standardene som vi har satt, men likevel er det flere lyspunkter, sier Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier.

Les også:
Lukasjenko fikk drøyt 83 prosent av stemmene
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Lær bridge av en verdensmester
Lær bridge av en verdensmester
Tidligere verdensmester Boye Brogeland avslørte juks i det internasjonale bridgemiljøet. Her lærer han deg det populære kortspillet.
04:56
Publisert: