– Det er god dialog, og jeg har stor tro på at vi skal kunne komme fram til en løsning begge parter kan være fornøyde med, sier Aspaker (H) til norsk presse etter å ha deltatt på sitt første møte i EØS-rådet i Brussel.

Norge og EU startet i februar i fjor forhandlingene om nye tollfrie kvoter på landbruksprodukter og større liberalisering av mathandelen. Det var først et nytt møte i april, og nå diskuterer EU-landene seg imellom.

EØS-rådet er den øverste møteplassen mellom EØS-landene, og i onsdagens møtekonklusjoner vises det til «fremskritt i forhandlingene om ytterligere liberalisering i landbrukshandelen». Aspaker konkretiserer ikke hva de består i, men snakker om en «ny fase».

– Jeg ønsker ikke å karakterisere de kravene som ligger på bordet. Jeg bare konstaterer at dialogen er god, at det er fremgang i den forstand at vi sitter ved forhandlingsbordet, nettopp har hatt et møte og ganske snart skal ha et nytt, sier hun.

– Og det tar jeg som et godt tegn.

Norge har tidligere snakket om «betydelige» krav fra EU. Bøndene frykter resultatet blir så store tollfrie kvoter at det vil ødelegge for matproduksjonen i Norge, og viser til at importen allerede er stor og eksporten svært liten. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Ny episode av DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:
 

Les også:

- Vi oppfører oss akkurat som grisebønder

Ronald og Donald dnPlus (DN+)

Meglerhus: Kronen er et toppvalg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.