Høyrepopulistene i UKIP blir største parti og vinner EU-valget i Storbritannia.

Etter at 56 av 73 mandater var klare, hadde UKIP fått 28,6 prosent av stemmene, foran både de konservative og Labour, som hadde 24 og 23,5 prosent.

UKIP får 22 av dem, mens de konservative får 16 og Labour 14. Liberaldemokratene har bare fått ett av mandatene. Fortsatt er resultatet fra London ikke klart.

UKIPs leder Nigel Farage, som hadde lovet et politisk jordskjelv, kalte seieren et vannskille i britisk politikk som vil presse de andre partiene til en mer EU-skeptisk holdning.

– Folkets UKIP-hær har talt og levert omtrent det mest ekstraordinære resultat som har vært sett i britisk politikk på 100 år, sa han etter at han selv var gjenvalgt til EU-parlamentet.

Les også: Elendig EU-valg for Reinfeldt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.