Etter at et møte mellom statsminister David Cameron og Tusk i helga ikke resulterte i noe avtaleutkast, fortsatte samtalene på høygir mandag.

– Ved lunsjtider i morgen vil jeg legge et utkast til avtale på bordet, tvitret Tusk mandag kveld.

– God framgang de siste 24 timene, men flere spørsmål gjenstår, opplyste han videre.

Det samme understreket en talsmann for EU-kommisjonen under en pressekonferanse i Brussel.

– Det er gjort fremskritt, men vi er der ikke ennå. Diskusjonen fortsetter, ingenting er avgjort før alt er avgjort, sa talsmannen Margaritis Schinas.

Nødbremse

Det skal være gjort fremskritt når det gjelder ett av britenes vanskeligste krav: å begrense EU-migranters tilgang til britiske velferdsgoder.

Det kan bli løst med et kompromiss, en såkalt nødbrems som skal gjøre det mulig for EU-land å innføre begrensninger om velferdssystemet deres er under hardt press.

Men det må på plass løsninger også når det gjelder de andre kravene fra London. Og alle de andre EU-landene må gå med på utfallet.

Krav

I tillegg til velferdskravet vil britene ha EU-garantier for at landene utenfor eurosonen sikres innflytelse. De vil ha makt tilbake til nasjonalforsamlingen i London. Og de vil unnta britene fra EU-målet om en «stadig tettere union».

– Det er vanskelig, sier en kilde tett på forhandlingene til Reuters.

Håpet er fortsatt at EU-landene kan vedta en avtale på et toppmøte i februar, slik at britene kan ha folkeavstemningen om medlemskapet i EU til sommeren.

Les også:
Riggselskap nedbemanner med inntil 200 personer
Ryanair dropper Rygge

Stavanger vil ha folkeavstemning om storkommune

Se DN Tv: Blir med på smakingen av Burgund-slippet
Bli med på smakingen av Burgund-slippet
Ingen steder i verden finnes viner med så stor personlighet som i Burgund. Snart fylles Vinmonopolets spesialbutikker med 2013-årgangen.
01:25
Publisert:
 



 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.