Det er bred børsoppgang i Europa mandag, etter forhåpninger om at en avtale om Hellas snart kan være i havn.

Hovedindeksen på Athen-børsen stiger over åtte prosent. Samtidig er den tyske DAX-indeksen opp over tre prosent og FTSE-indeksen i London stiger en drøy prosent.

- Det ser ut til at Hellas nå har kommet til den siste etappen i krisen. Så snart den etappen er ryddet unna kan investorene fokusere på de bra tingene som skjer i Europa, nemlig resultatvekst, sterkere tillit blant bedriftene og økende fusjons- og oppkjøpsaktivitet, sier analysesjef Daniel Murray i EFG Asset Management til Bloomberg News.

Prisen på greske statsobligasjoner stiger også, som sender greske renter kraftig ned. Renten på greske statsobligasjoner med to års løpetid er ned over to prosentpoeng til 25,12 prosent.

Samtidig faller renten på tiårige greske statsobligasjoner med ett prosentpoeng til 11,2 prosent.

Forhandlingene mellom Hellas og kreditorene har pågått i fire måneder. Denne helgen har Hellas' statsminister Alexis Tsipras vist ny vilje til å finne

en løsning for at siste del av kriselånet til landet utbetales. Landet trenger desperat mer penger, da et stort avdrag med renter skal betales til Det Internasjonale Pengefondet (IMF) i slutten av juni.

Les også: - Nå haster det virkelig med en avklaring

Se DNtv: Norges største pappvintest

Norges største pappvintest
DNs vinjournalister har testet 263 pappviner fra Vinmonopolet. Her forteller de om sine favoritter.
02:51
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.