Tirsdag kom det nye PMI-tall, som er en temperaturmåler for aktiviteten i industribedrifter, for eurosonen. Disse viser at aktiviteten ikke bærer preg at britene stemte for EU-utmelding i slutten av juni, skriver Bloomberg News.

Foreløpige tall viser at innkjøpssjefenes forventningsindeks (Purchasing Managers Index) for industrisektoren i eurosonen var 51,8 i august, mot 52,0 måneden før. På forhånd var det ventet en indeks på 52,0 poeng, ifølge nyhetstjenesten. Sammenstilt PMI var 53,3, opp fra 53,2 forrige måned og mot ventet 53,1.

En indeks over 50 poeng viser tiltagende aktivitetsnivå.

«Jevn vekstbane»

I en rapport fra IHS Markit fastslås det at økonomien i eurosonen fortsetter på en «jevn vekstbane», skriver Bloomberg News. Her anslås det en økonomisk vekst, målt i bruttonasjonalprodukt (bnp), på 0,3 prosent dette kvartalet, ifølge nyhetstjenesten.

De første PMI-tallene siden brexit, som kom i forrige måned, var bedre enn forventet.

- Hadde bedriftene blitt skikkelig skremt av brexit, ansatt færre og endret investeringsplanene sine, kunne vi sett det i juli-tallene, sa sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets til DN i den forbindelse.

Nedgang i Tyskland

Samtidig er det en liten nedgang i Tyskland i august.

Ifølge foreløpig tall var innkjøpssjefenes forventningsindeks 53,6 sammenlignet med 53,8 foregående måned. Det var ventet en indeks på 53,6 poeng, ifølge Bloomberg News tirsdag.

Den sammenstilte indeksen var 54,4 fra 55,3 foregående måned, og mot ventet 55,1.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

 

Anbefalt av DNtv:

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.