BNP-veksten i andre kvartal ble tirsdag oppjustert fra 0,3 til 0,4 prosent, mens tallene for første kvartal ble endret fra 0,4 til 0,5 prosent. Det viser statistikk fra EUs statistikkorgan Eurostat.

En av årsakene til endringen i årets tre første måneder er at Irland nå er tatt med i beregningen, noe landet ikke var i det første anslaget.

Også i hele EU lå den økonomiske veksten på henholdsvis 0,5 og 0,4 prosent i første og andre kvartal. På årsbasis ligger veksten nå på 1,5 prosent for eurosonen, og 1,9 prosent for hele EU.

Både den økonomiske krisen i Hellas og de økonomiske problemene i Kina har bidratt til å dempe veksten i Europa i år.

Les også på DN.no:

Ultimatum til oljeansatte: Sluttpakke eller flytte til Oslo  

Asia i dag: Kina under nytt press

Kronen styrker seg mot dollar og euro  

Se DNTV:

Eksklusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

 

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.