«Det er ikke for mye Europa som truer oss, men for lite», skriver Francois Hollande i en kronikk i den franske avisen Journal du Dimanche søndag.

Den franske presidenten foreslår at de 19 landene i eurosonen bør få sin egen regjering, med et eget budsjett og nasjonalforsamling. Dette skal sikre et bedre samarbeid, og forsterke tilliten mellom landene som deler den felles valutaen. Slik kan Europas innbyggere igjen få troen på det europeiske prosjektet, som er svekket av Hellas-krisen, mener Hollande.

Selv om de deler valuta, så er eurolandenes økonomiske politikk fortsatt stort sett et nasjonalt anliggende. Også presidenten for Den europeiske sentralbanken, Mario Draghi, ba tidligere denne uken eurolandene om å inngå et dypere samarbeid.

Selv om de deler valuta, så er eurolandenes økonomiske politikk fortsatt stort sett et nasjonalt anliggende. Også presidenten for Den europeiske sentralbanken, Mario Draghi, ba tidligere denne uken eurolandene om å inngå et dypere samarbeid, skriver Reuters.

Les også:

Jens Ulltveit-Moe: - Jeg hadde en aha-opplevelse

Forbrukerrådet angriper megler-priser: - En stor tabbe

- Vi kommer fra et av verdens beste trygdesystemer, så drar du ut og mister pensjon og trygghet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.