De tøffe forhandlingene om EUs budsjett for neste år brøt sammen natt til tirsdag. Nå utsettes videre samtaler til desember.

Forsøket på å komme fram til et budsjett som både EU-parlamentet og de 27 individuelle medlemsstatene kan enes om, mislyktes nok en gang mandag kveld.

– Det er ingen avtale, sa talsmannen for EUs belgiske presidentskap.

Forhandlerne fra parlamentet gir «staheten til noen få stater» skylden for fiaskoen og ber unionsstatene om å komme til enighet slik at man kan få på plass en avtale før året er omme.

Stor uenighet
Forhandlingene brøt sammen først forrige torsdag, etter at flere stater ga sin støtte til Storbritannias kampanje for at unionens utgifter neste år skal øke langt mindre enn det parlamentet ønsker.

Ifølge EUs folkevalgte betyr dette nå at en rekke nye EU-avdelinger, blant annet tre nye overvåkingsorgan i finanssektoren, står i fare for å bli vingeklippet allerede før de har tatt av.

Årets budsjettsamtaler er de første siden parlamentet fikk beslutningsmyndighet likestilt med medlemmene da Lisboa-traktaten trådte i kraft i desember i fjor.

I tillegg hersker det stor uenighet om hvilken rolle og innflytelse parlamentet faktisk skal ha når det kommer til utformingen av budsjettene.

Les også: - 17.000 offentlige stillinger står i fare i Danmark

Ny budsjettsmell fra Hellas

- Irland klarer seg ikke uten EU-hjelp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.