Etter at Statoil i januar i fjor bestemte seg for å outsource 239 stillinger, og noen måneder senere økte med 69 stillinger, gikk en rekke ansatte til retten, skriver Stavanger Aftenblad.

Fagforeningen Industri Energi hadde 13 saker knyttet til Statoil alene, hvor hovedpoenget var at outsourcingen ikke hadde foregått på riktig måte. 11 av dem har inngått forlik etter tilbud fra oljeselskapet, mens to av sakene gikk for retten før sommeren.

At så mange som 11 av 13 berammede rettssaker er blitt løst uten avsagt dom, mener Statoil er i tråd med hvordan de vil ha det.

– Partene har vært uenige i om vilkårene for virksomhetsoverdragelse foreligger. Grunnet konfidensialitet kan vi ikke gi detaljer om forlikene som er inngått, men generelt ønsker Statoil å løse tvister utenfor rettssystemet når vi oppnår løsninger som begge parter kan enes om, sier informasjonssjef Morten Eek til avisen.

 

Les også: Røkke vil tilby husly til asylsøkere

Nordisk finanssuksess – uten Norge

- Vi er i krig. Flere tør ikke gå på skolen i dag

 

Se også:

Slik skal Huawei fjerne billig-stemplet:

Slik skal Huawei fjerne billig-stemplet
Vi tester den første kinesiske premium-telefonen på markedet i Norge.
03:33
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.