Blant de siktede er grunnleggerne av selskapene PokerStars, Full Tilt Poker og Absolute Poker, som er blant verdens største nettpokerselskap. De to førstnevnte har norske nettsider.

Påtalemyndigheten i New Yorks sørlige distrikt har i tillegg til siktelsene beordret frysing av minst 76 av selskapenes bankkontoer i 14 land. Alle de tre selskapene holder til utenfor USA.

FBI krever selskapene for til sammen over 16 milliarder kroner i form av bøter for blant annet hvitvasking. Selskapenes amerikanske internettdomener har blitt stengt.

Selv om nettspill har vært forbudt i USA siden 2006, omsetter den amerikanske spillindustrien for milliarder av dollar. Selskapene bruker en rekke metoder for å sno seg rundt forbudet, blant annet ved å stifte egne selskaper utenfor landets grenser.

– De siktede var fullt klar over at deres forretninger med amerikanske banker og tollmyndighetene var ulovlig. De løy for bankene, sier Janice Farxyk, visedirektør ved FBIs New York-kontor.

Ifølge siktelsen fikk firmaene pengebeløp mottatt fra amerikanske pokerspillere til å se ut som betaling for varer, som golfballer og smykker, til ikke-eksisterende nettsider. På den måten skal de siktede også ha lurt en rekke amerikanske banker, som ellers har forbud mot å motta eller overføre penger tjent fra nettspill. (©NTB)

Les også: - Et nytt bear-marked har startet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.