Sjefen for Boston Federal Reserve Bank, Eric Rosengren, sier at USAs økonomi vokser «mye saktere» enn sentralbanken Federal Reserve ønsker.

Det skriver nyhetstjenesten Market News International (MNI) mandag kveld, ifølge TDN Finans.

Rosengren legger til at programmet for obligasjonskjøp bidrar positivt, og at han ikke ser noen strukturelle hindringer mot en amerikansk gjeninnhenting i økonomien.

- Økonomien har vokst med bare 2,2 prosent, mye mindre enn vi skulle ønske, men de rentesensitive sektorene har faktisk gjort det en god del bedre, sa Rosengren i en spørsmålsrunde etter en tale han holdt ved University of Massachusetts mandag.

Rosengren vil ikke være med på at sentralbankens pengepolitikk ikke er effektiv.

- Jeg vil si at den ikke er sterk nok til å overvinne den typen motvind økonomien har vært utsatt for de seneste par årene, sier Boston Fed-sjefen.

Rosengren sier også at Federal Reserve ikke bare ser på den samlede arbeidsledighetsraten når den vurderer USAs arbeidsmarked, men at sentralbanken også tar med i betraktningen forhold som veksttakten i sysselsettingen og endringer i lønns- og vederlagsforhold, skriver MNI.

LES OGSÅ:

Bernanke fortsetter støttekjøpene

Bill Gates: Internett kan ikke frelse verden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.