Microsoft-gründer Bill Gates langer ut mot en rekke internettprosjekter fra Facebook og Google, skriver epn.dk.

Gates viser til et par av prosjektene til verdens største internettselskaper, som blant annet har dannet en organisasjon med planer om kraftig utbygging av internett.

Planen er først og fremst å koble en rekke fattige land til internett. Over fem milliarder mennesker har i dag ingen tilgang til internett.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg kalte nylig dette "en av vår tids største utfordringer".

Google har for eksempel satt i gang et prosjekt der det skal benyttes ballonger til tråløst nett i områder med dårlig utbygd infrastruktur.

- Hva er viktigst?
Det får Billl Gates til å hoppe i stolen.

- Internett kommer ikke til å redde verden, uansett hva Mark Zuckerberg og teknologimilliardærene i Silicon Valley tror, sier Gates i et intervju med Financial Times.

Gates sier den tredje verden som kjent har en del problemer å stri med utover manglende nettilgang.

- Mens du er i ferd med å dø av malaria så kikker du kanskje opp på ballongen, men jeg er ikke så sikker på at den kommer til å hjelpe deg, Når et barn blir rammet av diaré er det heller ingen internettsider som kommer til unnsetning, sier en spissformulert Gates, som selv er sterkt engasjert i sykdomsbekjempelse i den tredje verden gjennom stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation.

Han kaller Googles og Facebooks prioriteringer rett og slett for en vits.

- Hva er viktigst: En internettforbindelse eller en malaria-vaksine? Hvis du sier internett-forbindelse, så er jeg uenig, sier en sarkastisk Gates til avisen.

Les også: «Superåret» 1978


<b>Bill Gates: - Tre ting jeg har lært av Warren Buffett</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.