Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke beholder som ventet styringsrenten på 0 til 0,25 prosent etter det to dager lange rentemøtet som ble avsluttet onsdag.

Sentralbanken gjentar at rentene kommer til å være eksepsjonelt lave for en utvidet periode.

Selv om de lave rentene er godt nytt for blant annet boligeiere, er beslutningen nok en påminnelse om at det er lenge til USA kommer seg opp igjen i skikkelig vekst.

- De finansielle forholdene støtter nå mindre opp om økonomisk vekst, som i stor grad skyldes utviklingen i utlandet. Bankenes utlån har falt de seneste månedene, skriver Fed i en pressemelding.

Sentralbanken signaliserer dermed at den europeiske gjeldskrisen hemmer den amerikanske veksten.

Likevel forventer sentralbanken en gradvis tilbakevending til høyere kapasitetsutnyttelse med prisstabilitet, selv om den økonomiske gjeninnhentingen kommer til å være moderat i en periode.

- Den økonomiske gjeninnhentingen fortsetter, og arbeidsmarkedet bedrer seg gradvis. Forbruket øker, men holdes nede av høy arbeidsledighet, moderat inntektsvekst, lavere huspriser og stram kreditt, skriver Fed.

- Samtidig er igangsettingen av nye boliger på et "deprimert" nivå, legger Fed til.

Les også: - Må snart slippe penger fra helikopter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.