Flere svake økonomiske nøkkeltall har skapt usikkerhet i den amerikanske sentralbanken Federal Reserve om tidspunktet for heving av styringsrenten.

Det skriver The Wall Street Journal fredag.

Avisen fremholder at dette svekker sannsynligheten for en renteøkning allerede i juni.

Medlemmer av Federal Reserves markedskomite FOMC ønsker å se fortsatt fremgang i landets arbeidsmarked og trygghet for at inflasjonen vil stige mot målet på 2 prosent, før de hever styringsrenten.

  Påtagelig svake

De fleste av dem ser svekkelsen i den økonomiske veksten i første kvartal som midlertidig, men de vil trenge tid for å forvisse seg om at det ligger an for sterkere vekst, skriver WSJ.

- Tilgjengelige data for årets første kvartal har vært påtagelig svake. Dette gir grunn til økt uvisshet om det sporet økonomien er på, sa sjefen for Federal Reserve Bank of Atlanta, Dennis Lockhart, i en tale i Palm Springs i Florida torsdag.

  Venter ikke bekreftende bevis

WSJ fremholder at Lockhart ofte gir uttrykk for sentrumsstandpunkter blant FOMC-medlemmer når disse er splittet i pengepolitiske spørsmål

I februar sa Lockhart at han ønsket å holde muligheten åpen for en renteøkning i juni.

I sin tale torsdag nevnte Lockhart ikke juni-møtet i FOMC, og sa at «bekreftende bevis» på at Fed vil nå sitt mål om 2 prosent inflasjon, ikke kan ventes på veldig kort sikt.

I samtaler med reportere etter talen, sa Dennis Lockhart at juni ikke var ute av bildet, men at dette tidspunktet ikke er det han foretrekker, skriver The Wall Street Journal.

Les også: Advarer mot nye «flashkrasj»

Dollar-rallyet: - Verden blir delt inn i vinnere og tapere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.