DN fulgte fire gründerselskaper i oppstartsfasen for fem år siden. Foreløpig er det kun ett med suksess.

  • Gründere: Olav Rindal (77), Trond Halden (53)
  • Forretningsidé: Et vedlikeholdsfritt, solid klappsete i helstøpt plastmateriale uten mekaniske deler til bruk i idrettsarenaer, uterom, helseinstitusjoner osv. Patentsøknad er sendt.

Olav Rindal fikk ideen til det vedlikeholdsfrie setet i 2003, men til tross for at selskapet ble vurdert som det med mest potensiale for kommersiell suksess i 2010, har det fem år etter ikke kommet et eneste sete ut i markedet. Rindal skylder på valg av feil samarbeidspartnere, samt manglende finansiering.

Trond Halden som var daglig leder for Exposeat i 2010 jobber nå som forsikringsrådgiver i Tryg Forsikring.

– Det er viktig å sikre en fast inntekt. Jeg er lei meg for at det ikke gikk med Exposeat og Rindal. Vi hadde Innovasjon Norge og Forskningsparken i ryggen ett år, men så var det slutt på hjelp - både finansielt og i form av entusiasmen, sier Halden.

Rindal har imidlertid ikke gitt opp håpet om å få setet i produksjon.

– Vi jobber med å få opp en produksjon i Kina, så jeg har ikke gitt opp, selv om jeg har tapt mye penger på det, sier Rindal. Han har overført patentrettighetene til setet til selskapet Expo Nor.

Slik gikk det med de andre:

Pål Kristian Levang (43) ga opp å hente inn kapital – men har bygd selskapet med støtte fra familie og venner

Biometriselskapet til Kim Humborstad og Joakim Egseth Solberg har akkurat hanket inn 40 millioner kroner fra en ny kinesisk samarbeidspartner.

Siv Rita (40) og Lene Eriksens (38) endte i retten – og trenger kapital

Nå skal alle kunne booke sitt private band

I serien «DNs Pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.

Hvor finner du artistene som er flinke nok til å kunne spille i bryllupet ditt, men samtidig ukjente nok til at du kan ta deg råd til dem? Inspirert av delingsøkonomien vil Lydelig vil koble usignerte artister med spillejobber.

Les mer her.

Nå kan du booke ditt private band
I serien «DNs Pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.
01:07
Publisert:

Kim kjører Uber, leier ut rom på Airbnb og har startet et vaskeselskap uten ansatte

Sjokkerende lave tall: Kvinneandel på 0,99 prosent blant norske teknogründere

Gründerblogg: Derfor bør din neste idé IKKE være en app(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.