Stine Larsen er så fersk at hun ikke har lov til å kalle seg eiendomsmegler.

Hun må nøye seg med tittelen eiendomsmeglerfullmektig i enda et år. Likevel tjener hun rundt 1,8 millioner kroner i år, skriver Dagens Næringsliv.

Ifjor sommer gikk Larsen ut av det treårige meglerstudiet på BI i Bergen. I studietiden levde hun av en inntekt på 180.000 kroner i året, inkludert studielån. Frem til utgangen av juli var hun Privatmeglerens tredje mestselgende megler med en forventet årsinntekt på rundt 1,8 millioner. Det gir en lønnsvekst på 1000 prosent fra hun sluttet som student ifjor sommer.

Norske eiendomsmeglere har hatt en formidabel lønnsvekst de siste to årene. En lønnsvekst på 10.8 prosent i 2010, og 14.1 prosent ifjor, ligger langt over alle hovedgrupper i det norske yrkeslivet. Lederyrker kommer nærmest med en lønnsvekst på 5,1 prosent.

Samboeren passer huset
Klokken er seks torsdag morgen og Larsen har stått opp tidlig for å klargjøre noen annonser som skal legges ut på annonseportalen Finn. Det hjelper lite at hun var borte hele dagen igår, som eiendomsmeglerfullmektig på dagtid og treningsinstruktør på kveldstid.

Hun står opp først, med den litt bortskjemte hunden Chubby, og kattene Leo og Nara. Litt etter kommer samboeren og ungdomskjæresten Endre Sagen Sandvik. På dagtid er han tømrer, på kveldstid er han husfar.

– Det er jeg som holder huset, mens hun jobber og står på. Er det ikke slik det moderne samfunnet er blitt, at vi menn tar mer ansvar hjemme?

– Du sliter vel med å matche hennes lønnsutvikling? Du føler deg ikke truet av det?

– Jeg har ingen sjanse til å tjene like mye som henne. Jeg synes det er fint at hun tjener godt, for hun legger ned mye arbeid. Jeg føler meg overhodet ikke truet. Jeg har aldri tenkt på det sånn.

Øverst på magisk tavle
Larsen er tilbake på kontoret, etter å ha vært på en verdivurdering klokken ni, og en bef#229 klokken halv elleve. Klokken fem skal hun ha visning, og deretter en ny bef#229. Før visningen skal hun klargjøre prospekter og annonser for tre boliger som skal legges ut til salgs før helgen.

Hun sitter i et åpent landskap på et av Privatmeglerens syv kontorer i Bergen. I et møterom henger det en liten tavle, med en oversikt over kontorets meglere. Bortenfor Larsens navn står det 3,75 millioner kroner. Nestemann på listen er Tom Jørgensen med 2,096 millioner kroner. Jørgensen er en av kontorets to eiere.

– Jeg kjenner ikke til noen meglere som har levert så gode resultater på så kort tid. Stine er en god selger på en slik måte at det går utover noe man kan lære på skolen. Hun har en unik psykologisk evne til å tilpasse seg alle typer kunder. Hun ble håndplukket på studiene og ble knyttet til et eget program i henhold til Privatmeglerens satsing på nye talenter, sier daglig leder Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen i Bergen.

Summene på tavlen viser hvor mye meglerne har hanket inn i meglervederlag hittil i år. En god megler oppnår vanligvis tre til tre og en halv millioner kroner på et helt år. Larsen passerer dette allerede i august.

– Men jeg jobber også opp til 80 timer hver uke, og i perioder jobber jeg enda mer, sier Larsen.

Les også: Pris i mars i år: 5,2 mill. Pris nå: 8,5 mill. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.