Boligmarkedet i olje-Stavanger er brennhett om dagen, men få boliger har likevel steget så mye i pris på så kort tid som denne villaen i Øvre Vaulen.

I februar i år lå den 214 kvadrameter store eneboligen ute til salgs på Finn.no med en prisantydning på 5.650.000 kroner. Den ble annonsert med flott beliggenhet i blindvei, to flislagte bad, tre stuer, jacuzzi og to garasjer og ble til slutt solgt for 5,2 millioner kroner i mars.

Nå, et halvt år senere, ligger samme bolig ute til salgs igjen - denne gang til langt høyere pris. 8,5 millioner er prisantydningen satt til.

Megler Kay Stian Espeland hos Eiendomsmegler Vest, som står for salget av boligen, er i utlandet når DN.no ringer, men kan kort fortelle at eierne har gjort en god del oppussing av eneboligen den korte tiden de har eid den, og at det er grunnen til prisstigningen.

Attraktivt område
- Ja, de har gjort mye. Dessuten er det også viktig å opplyse om at boligen ble solgt for 5.750.000 kroner tilbake i 2009, sier Espeland på en dårlig telefonlinje.

DN.no har også kontaktet eierne av boligen, som nå forsøker å selge. De ønsker ikke å uttale seg i denne saken.

"Boligen er for det meste godt vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men det må påregnes noen oppgraderinger", het det i Finn-annonsen fra februar, hvor det også sto at boligen lå i et av de mest attraktive områdene i regionen.

I den nyeste Finn-annonsen er villaen av høy standard, og det nevnes blant annet ny 1 stavs parkett i stue, kjøkken og soverom og nytt moderne kjøkken med granitt benkeplate. Nå håper eierne å få solgt eneboligen for 3,3 millioner kroner mer enn de ga for den for et halvt år siden.

Ingen annen by i Norge har hatt større prisvekst i boligmarkedet enn Stavanger de siste årene. Bare de mest sentrale bydelene på vestkanten i Oslo kan konkurrere med kvadratmeterprisen i Stavanger.

Les også: Byttet megler - fikk 1,4 mill. mer for leiligheten

Tror boligprisene skal opp, opp, opp

Få nye boliger på markedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.